Σε μια σοβαρή αποκάλυψη για τις εργασιακές συνθήκες που επιβάλλει η τηλεφωνική εταιρεία Teleperformance εν μέσω της πανδημίας, προχωρά το Vice. Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Κώστας Κουκουμάκας σε δημοσίευμα του Vice, την Παρασκευή το απόγευμα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Teleperformance Greece στην Αθήνα έλαβαν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο ενημερώνονταν ότι το επόμενο διάστημα θα δούλευαν από το σπίτι, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ανάμεσα σε όσα ανέφερε το μήνυμα, σημειωνόταν ότι η εταιρεία θα στείλει σε κάθε εργαζόμενο από μια webcam. «Ο σκοπός αυτού δεν είναι η κατασκοπία, αλλά απλώς να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα των πελατών μας θα παραμείνουν ασφαλή, όσο θα τα χειρίζεστε», έγραφε το εταιρικό μήνυμα στα αγγλικά.

Σύμφωνα με το άρθρο στο email αναφέρεται ότι «ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί για το ωράριο εργασίας και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων», αλλά και η πολιτική Clean Desk που ορίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν τίποτα πάνω στα γραφεία τους, πέραν από ένα μπουκαλάκι με νερό.

Πιο κάτω, το email που έχει περιέλθει σε γνώση του Vice και έχει επιβεβαιωθεί από δύο τουλάχιστον εργαζόμενους, φέρεται να αναφέρει: «Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν για τους agents που εργάζονται στο σπίτι, θα σας αποσταλεί μια webcam τις επόμενες μέρες.

Ο σκοπός αυτού δεν είναι η κατασκοπία, αλλά απλώς να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα των πελατών μας θα παραμείνουν ασφαλή, όσο θα τα χειρίζεστε. Θα είναι συνδεδεμένη (σσ: η κάμερα) για όση ώρα είστε ενεργοί και φυσικά θα κλείνει όταν η βάρδιά σας τελειώνει».

Μάλιστα, το απόσπασμα ξεκινάει με τη φράση, «first, remember this is business as usual». Πριν λίγες ημέρες η συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» είχε καταγγείλει ότι στη συγκεκριμένη εταιρεία που απασχολεί πάνω από 8.500 εργαζόμενους δεν τηρούνταν οι κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό.

Όπως κατήγγειλαν, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε απόσταση το πολύ 30-40 εκατοστά, δουλεύουν χωρίς γάντια και μάσκες, ενώ δεν υπάρχουν ούτε επαρκή αντισηπτικά, ενώ η εταιρία ήταν γεμάτη από προσωπικό που ταξίδεψε πρόσφατα σε χώρες υψηλού κινδύνου.

Με πληροφορίες από το Vice.
Πηγή: She works hard to make ends meet 2020-03-25T00:15:44+02:00