ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ. Α Ο , 18 Νοεμβρι 2019 (ν.ημ.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ _____________ Σε απα των ο γρα στον τυ για την προ επι του Διοικητη Α.Ο. κ. Αθανα Μαρτι στο κτη της νομιμοφανου αδελφο των Ψευδοεσφιγμενιτω .

Ε να υπενθυμι στον κ. Διοικητη Α.Ο. καλοπροαι τα κα : Εντιμο κ. Αθανα Μαρτι , Η νομιμο της Ψευδοεσφιγμε βα Κ.Χ.Α.Ο. εξετα , απο τον τρο της ι της με και το πλη του σημερινου μοναχολογι της που ανη αποκλειστικα στην αδελφο αυτη (και ο τους ιερωμε της Ελλαδικη εκκλησι η τους μοναχου α μονω που παρουσια σαν δικου της) .

Μιλα ακο για αγα αλλα μας την εξε με λοστου , βαριε & μπρα . Το αυτοδιοι βα Κ.Χ.Α.Ο. καταπατη πολλα και στην περι μας επιδεικτικα . Καταληψι δεν υπη ποτε στο μοναστη εγκαταβιου αδια ως αδελφο εδω και αιω .

Εξωεκκλησιαστικοι επι δεν υπη ποτε , αναιτι μας επεβλη καθαι το 2002 διο βο νομικα και αποκλειστικα στην απομα μας. Απο αυτου ει ο το Οικουμενικο Πατριαρχει με την απο 14 Δεκεμβρι 2002 απο της, μας αναγνωρι Ιεροσυ το 2001 αλλα ο το 2002, αν και οι ο πνευματικε διαφορε μας δεν ε αλλα πουθενα απο το 1972.

Απλα τυχαι 30 χρο μετα βο η φυσικη μας εξο και φυσικα ο παρα βα Κ.Χ.Α.Ο. διορισμο της Ψυδοεσφιγμε . Εμει ουδε αναγνωρι α εκκλησιαστικη αρχη πλην αυτη του Οικουμενικου Πατριαρχει και ας το παρουσια διαφορετικα το Φανα , καθω επι ει διαθε στην ο ανοιχτη -δημο συζη για ο πιστευ ο μας αδικου και χωρι .

Απο πως η Εξαρχι του Οικουμενικου Πατριαρχι ε δεκτη το 2016 στην «ταλιμπα », «εξωκκλησιαστικη », «καθηρημε » & «σχισματικη » Εσφιγμε . Απλα η πλασματικη η δια της για δια με προγεγραμμε τε , αφου με της Εξαρχι απλα δυναμι τις η τεταμε σχε .

Η Φαναριω επισκοποκεντρικη Χριστανικη αγα πα τελειω σε τελεσι . Αυτη ει η αλη . Ανθρω δικαιω για τους Εσφιγμενι δεν υπα στην Ελλα του 2019. Με ω δεν ει καμι πολιτικη αρχη , να ορθω ανα για τις απαγορευ , στα στοιχειω , που μας ε επιβληθει .

Λο θεσμικου σας ρο , κατανοου την μη παραδοχη αυτω των παραβια . Με την παρου επικαλου ο την ανθρω σας φυ και την Χριστιανικη σας αγα διο αυτε οι παραβια γνωρι ο ο μο υπα αλλα ε υπογραφε μο μοναχω , με εντολη επισκο .

Με της εξοχο σας παρακαλου για ηθικη , ειρηνικη και δι λυ . Μεταφε σας παρακαλω την αγωνι μας στον Υπουργο Εξωτερικω κ. Ν. Δε αλλα και τον Πρωθυπουργο της χω κ. Κ. Μητσοτα . Καθω επι και την ε μας προς εσα για πρωτοβουλι εξευ ειρηνικη , δι , ηθικη και νο λυ στα προβλη που ταλανι την μοναστικη μας ζωη .

Και ο στην ε ενο ακο ατε φαινομενικου διαλο με προδιαγεγραμμε αδιε & τελεσι προς δημοσιογραφικη τε . Ο Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ + Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος & οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί.


Πηγή: Filoi.tis.Gnisias.Esfigmenou 2019-11-18T17:53:14+02:00