Η βαρύτητα και οι πρόσθετες διαστάσεις Το πρόβλημα που προσπαθούσαν να λύσουν όλοι αυτοί οι ιδιοφυείς επιστήμονες για τόσα χρόνια (και το οποίο συνεχίζει να τους ταλαιπωρεί – για τίποτε από όσα έχουμε αναφερθεί εδώ, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πειραματικής επιβεβαίωσης) ήταν το εξής: Γιατί η βαρύτητα είναι μία ασθενής δύναμη.  Παρόλο που οι άνθρωποι νομίζουν ότι η βαρύτητα είναι η πιο ισχυρή δύναμη στο σύμπαν – είναι η αιτία κίνησης των πλανητών και των χιλιάδων αστρικών σμηνών. (31/10/2009)

(Σε κάποιες παραλλαγές αυτών των θεωριών προτείνεται η ύπαρξη δύο ή τριών – η μία όμως από αυτές είναι απαραίτητη). Ο λόγος είναι ότι η βαρύτητα χρειάζεται αρκετό επιπλέον χωροχρόνο για να διαχυθεί και να εξασθενήσει. (31/10/2009)

Η βαρύτητα ανυψώνεται στο συμβάν του γέλιου Κι εσύ Λάμνεις προς τους αστερισμούς Αναχωρητής για κάθε τόπο Με μια συχνότητα θερμή κι έναν κραδασμό Που δεν αφήνει περιθώρια για λύπες. (12/11/2009)

Η βαρύτητα όμως δίνεται σε όλα τα υπόλοιπα θέματα (μόδα, σχέσεις, δίαιτα, σχέσεις, δίαιτα, μόδα). Οταν κλείνω το περιοδικό, δε μου έχει γεννηθεί καμία επιθυμία να αγοράσω ένα βιβλίο. (13/11/2009)

Η βαρύτητα στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες δίνεται στις οδικές μεταφορές με ταυτόχρονη αλόγιστη προώθηση των πωλήσεων των αυτοκινήτων. (15/11/2009)

Η βαρύτητα του πάθους αποκαλύπτεται επίσης μέσα από το γεγονός ότι είναι ένας από τους τρεις πειρασμούς που ο Διάβολος υποβάλλει στο Χριστό μέσα στην έρημο (Ματθ. (25/11/2009)

Η βαρύτητα θα έχει υπερνικηθεί πράγμα που θα επηρεάσει τόσο τις κατασκευές μας όσο και τις μεταφορές και μετακινήσεις μας. (25/11/2009)

Η βαρύτητα, η αποτελεσματικότητα και η δύναμη του έργου του π. Αντωνίου βεβαιώνεται και από την στάση των αιρετικών ομάδων απέναντί του. (2/12/2009)

Η βαρύτητα της κρίσης έχει αχρηστεύσει τη μονεταριστική αριστεροδεξιά διαχείριση, που βασιζόταν στο κυνήγι των δημοσίων ελλειμμάτων, στη λιτότητα του εργασιακού εισοδήματος, στην αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς τα επάνω. (5/12/2009)

Η βαρύτητα και η επιτάχυνση σχετίζονται άμεσα, σύμφωνα με τη Γενική Θεωρίας της Σχετικότητας του 1916. (6/12/2009)

Η βαρύτητα αυτού του πλανήτη τραβά κοντά της όλο το σύστημα σκέψης μας, την επαφή με την πραγματικότητα, τα Πιστεύω, τον τρόπο που φιλτράρουμε τον κόσμο. (12/12/2009)

Είναι αξιοπρόσεχτη διότι αφενός οι εκπαιδευτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επανάληψη των διαδικασιών και των ενεργειών που πρέπει να ξέρει ο αλεξιπτωτιστής, άσχετα με το εάν πρόκειται για πολύπειρα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. (29/10/2009)

Αναλυτές σχολιάζουν ότι από τα εν λόγω στοιχεία μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν αυτά που σχετίζονται με την κατανάλωση, η οποία εκλαμβάνεται ως η πρώτη ένδειξη πραγματικής ανάκαμψης και προσδοκάται ότι θα καταφέρει να συντηρήσει στο εξής μια πιο υγιή ανάκαμψη των εταιρικών μεγεθών. (29/10/2009)

Ο Καστοριάδης χαρακτηρίζει το διάλογο περίεργο και παράξενο, διότι περιέχει πολλές παραδοξότητες, αντιφάσεις, παρεκβάσεις που έχουν περισσότερη βαρύτητα από το κυρίως σώμα του διαλόγου, στο οποίο προτείνονται διάφοροι ορισμοί του πολιτικού (ποιμήν, υφάντης), για να εγκαταλειφθούν στη συνέχεια. (29/10/2009)

Αναφέρεται τούτο για να καταδειχθεί, ότι η ελληνική παρουσία εκτός Ελλάδος είχε άλλη βαρύτητα στο πρόσωπο του Ελ. Βενιζέλου και άλλη στου Δ. Γούναρη ή και οποιουδήποτε άλλου για τη συγκεκριμένη εποχή. (30/10/2009)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε στην συνέντευξή του, ότι η βαρύτητα της πράξης είναι αυτή που μετράει και υπογράμμισε ότι την ασφάλεια την υπερασπίζεσαι καλύτερα όταν διαφυλάσσεις τα ατομικά δικαιώματα, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ για ελλιπείς μηχανισμούς ασφαλείας. (30/10/2009)

Σ' ένα μακροσκοπικό όμως σύστημα όπως ένα τμήμα του εαυτού μας, οι αλληλεπιδράσεις με τη βαρύτητα γίνονται τόσο ισχυρές ώστε μέσα σε νανοδευτερόλεπτα συμβαίνει αυθόρμητη κατάρρευση της κυματοσυνάρτησης. (30/10/2009)

Πέρα όμως από τα προσωπικά χαρακτηριστικά της πολιτικής του φυσιογνωμίας, ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στο πλαίσιο πολιτικής στρατηγικής το οποίο θα κληθεί να υπηρετήσει. (30/10/2009)

Δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στον Α βαθμό αφού: Η αυτοτέλεια και κυρίως η αυτοδυναμία των ΟΤΑ θα πρέπει να είναι το δεδομένο και η βάση του νέου αυτοδιοικητικού οικοδομήματος, ώστε να μπορέσουν αποτελεσματικά να επιτελέσουν το θεσμικό τους ρόλο στην υπηρεσία των τοπικών κοινωνιών. (30/10/2009)

Φαίνονται να συνωμοτούν μεταξύ τους έτσι ώστε η βαρύτητα της ορατής ύλης στην τυπική ακτίνα του φωτοστέφανου από σκοτεινή ύλη να είναι πάντα η ίδια. (31/10/2009)

Αν και την φωτογραφία την τράβηξε ο ετεροθαλής αδερφός του, Ian Wetherell, θέλοντας να δώσουν μια πιο έγκυρη διάσταση και μεγαλύτερη βαρύτητα στην απάτη τους, έπεισαν τον γιατρό Robert Kenneth Wilson να παραδεχτεί ότι ήταν αυτός που φωτογράφησε το «τέρας». Γερμανία 1934 Το εντυπωσιακό συνέδριο των Ναζί στην Νυρεμβέργη. (31/10/2009)

Ο υπερθυρεοειδισμός προσβάλλει συχνότερα γυναίκες και οι κλινικές του εκδηλώσεις ποικίλουν ανάλογα με τη βαρύτητα και τη διάρκεια της νόσου. (31/10/2009)

Ο πρώτος, στον οποίο έχει δοθεί και μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς εξυπηρετεί τον κατεξοχήν σκοπό του έργου, είναι το εκπαιδευτικό περιεχόμενο που διακρίνεται σε δύο επίπεδο (επίπεδο αρχαρίων και επίπεδο προχωρημένων) τα οποία περιλαμβάνουν 25 κεφάλαια έκαστο. (31/10/2009)

Και έτσι μας απομένει το ερώτημα: Τι είναι αυτό που κάνει τη βαρύτητα τόσο ξεχωριστή περίπτωση;  Ας δούμε τη θεωρία βρανών. (31/10/2009)

Στην πραγματικότητα κανένα από τα γνωστά μας αντικείμενα δεν μπορεί να κινηθεί μέσα σ’ αυτό το χώρο – ούτε τα ηλεκτρόνια, ούτε τα κουάρκς, ούτε κανένας άλλος -  εκτός από τη βαρύτητα. (31/10/2009)

Τόσο η βαρύτητα όσο και η ηλεκτρομαγνητική δύναμη για παράδειγμα μειώνονται με το τετράγωνο της απόστασης. (31/10/2009)

Παραβάτες των φυσικών νόμων και αμφισβητίες της επιστήμης, που ξεγελούν τη βαρύτητα και περιγελούν με αυθάδεια τον Νεύτωνα, οριοθετώντας μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον, όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, τον αθλητισμό, την υποκριτική. (1/11/2009)

Αυτό αυτόματα σημαίνει πως η οποιαδήποτε βραχονησίδα του Αιγαίου αποκτά γεωστρατηγικά τη «λογική» αλλά κυρίως τη βαρύτητα, ενός μεγαλύτερου νησιού, και μπορεί να συμβάλλει σαν δευτερεύων μοχλός πίεσης της απόφασης επέκτασης των 6 μιλίων σε 12. Που είναι λοιπόν ή πονηριά των Τούρκων, και που η δική μας αμέλεια. (1/11/2009)

Η τεχνητή μαύρη τρύπα “τσέπης” μιμείται τις ιδιότητες της κοσμολογικής μαύρης τρύπας, η έντονη βαρύτητα της οποίας κάμπτει τον περιβάλλοντα χωροχρόνο “ρουφώντας” την πέριξ ύλη. (1/11/2009)

Παρ’ όλ’ αυτά , ακριβώς για να στραφεί η κοινή γνώμη σε ένα ζήτημα «εθνικό», «που μας αφορά όλους», η βαρύτητα που δίνεται σε αυτό το πρόβλημα της οικονομίας είναι σαφώς δυσανάλογη της πραγματικής, ενώ την ίδια στιγμή υποτιμούνται πολύ πιο «καυτά» θέματα που ταλανίζουν οικονομία και κοινωνία, ακριβώς επειδή τα τελευταία έχουν να κάνουν κύρια με την αντίθεση κεφαλαίου και εργασίας. (1/11/2009)