Η αυτοκριτική είναι πολύτιμη πολιτική διεργασία που όμως προκαλεί και πόνο και αμυντικές διεργασίες. (8/12/2009)

Η αυτοκριτική μετά την διάλυση μιας σχέσης είναι πραγματικά κάποια άγνωστη διαδικασία. (12/11/2009)

Η αυτοκριτική περιορίζεται σε φράσεις του στυλ «έφταιξα γιατί δεν περιόρισα τις πολλές φωνές, τις στρογγυλοποιήσεις και τα περιβάλλοντα», που σημαίνει ότι και πάλι φταίνε οι «άλλοι»! Ο Βενιζέλος επισήμανε ότι το Κίνημα δεν είχε σαφές πρόγραμμα και σαφείς προσανατολισμούς. (12/11/2009)

@ανώνυμο 2: Η στείρα αντιπολίτευση μάλλον γέννησε! Η αυτοκριτική είναι πράξη μεγαλειώδης. (12/11/2009)

Εκνευρισμένος και με διάθεση αυτοκριτικής ο Γεωργιανος μπακ, χαρακτήρισε ντροπιαστική την εικόνα της ομάδας του στον εξτρά χρόνο του αγώνα: "Ειλικρινά, ντροπή μας. (30/10/2009)

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να δοθεί πρόσβαση στο βήμα σε κάθε μέλος της Κ.Ε., έγινε σαφές ότι η αυτοκριτική και η συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα ανοίξει. (31/10/2009)

Να μιλήσουν όλα τα στελέχη της με ειλικρίνεια και...πραγματική διάθεση αυτοκριτικής για τα λάθη, τις αστοχίες, τις συμπεριφορές που πλήγωσαν, πίκραναν, απομάκρυναν τους πολίτες από αυτήν. (1/11/2009)

Να μιλήσουν όλα τα στελέχη της με ειλικρίνεια και... πραγματική διάθεση αυτοκριτικής για τα λάθη, τις αστοχίες, τις συμπεριφορές που πλήγωσαν, πίκραναν, απομάκρυναν τους πολίτες από αυτήν. (1/11/2009)

Να μιλήσουν όλα τα στελέχη της με ειλικρίνεια και πραγματική διάθεση αυτοκριτικής για τα λάθη, τις αστοχίες, τις συμπεριφορές που πλήγωσαν, πίκραναν, απομάκρυναν τους πολίτες από αυτήν. (2/11/2009)

Η παραδοχή αυτή, με αρκετή δόση αυτοκριτικής, έρχεται από τα χείλη του ισχυρού άνδρα του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων παγκοσμίως, Paul Bulcke. (3/11/2009)

Αυτοί είναι οι άνθρωποι με την λεγόμενη και συχνά επαναλαμβανόμενη έλλειψη αυτοκριτικής. (4/11/2009)

Η μόνη μου ευχαρίστηση είναι να κάνω παρέα με Κυπρίους ανθρώπους που δεν λένε ποτέ ψέματα – και να μιλάω με ενθουσιασμό για τον καλύτερο μου φίλο». Η αυτοκριτική του Θ. Δ. Φραγκόπουλου όταν γράφει: «Θα προβώ σε μια εξομολόγηση: Είμαι αγιάτρευτα ερωτευμένος με την Κύπρο, όσο και αν δεν διατυμπανίζω τούτο τον καημό μου. (5/11/2009)

Έλα μου ντε όμως που παρόλο το πολιτικό μου φλέρτ, ποτές μου δεν κατάφερα αυτή τη συνειδητή μου άρνηση σκληρή ιδεολογία... Ηλιόλουστη αυτοκριτική. (6/11/2009)

Αντί ο κ. Μπακίς – που είναι και διαπραγματευτής από την πλευρά της Τουρκίας με την Ε.Ε – να δείχνει έστω και στοιχειώδη διάθεση αυτοκριτικής και αναγνώρισης λαθών από την Τουρκία για την βαρβαρότητα του ΑΤΤΙΛΑ, την εισβολή και την κατοχή κυπριακού εδάφους, τολμάει να προσβάλλει και σχεδόν να βρίζει έξαλλος μέσα στην Αθήνα Σύμβουλο της Κυπριακής Πρεσβείας. (6/11/2009)

Οι ομιλίες τους ήταν σε γενικές γραμμές ενωτικές, χωρίς να λείπουν οι αιχμές και η αυτοκριτική. (7/11/2009)

Αντί ο κ. Μπακίς – που είναι και διαπραγματευτής από την πλευρά της Τουρκίας με την Ε.Ε – να δείχνει έστω και στοιχειώδη διάθεση αυτοκριτικής και αναγνώρισης λαθών από την Τουρκία για την βαρβαρότητα του ΑΤΤΙΛΑ, την εισβολή και την κατοχή κυπριακού εδάφους, τολμάει να προσβάλλει και σχεδόν να βρίζει έξαλλος μέσα στην Αθήνα Σύμβουλο της Κυπριακής Πρεσβείας. (8/11/2009)

Μια πρώτη απόδειξη αυτοκριτικής είναι η τοποθέτηση του Γ. Ανωμερίτη στη διοίκηση του ΟΛΠ και όλων των λιμανιών της χώρας. (8/11/2009)

Με διάθεση αυτοκριτικής, θα έλεγα ότι επικράτησε μια μηχανιστική αντίληψη: η ενότητα της Αριστεράς ισοδυναμεί με την ανάδυση της νέας Αριστεράς που προσδοκούμε. (8/11/2009)

Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Ότι για κάθε καυτή υπόθεση θα στέλνουμε τη δίκη στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας; Και ποια είναι η αυτοκριτική των δικαστών οι οποίοι όρισαν τη δίκη περίπου μία εβδομάδα μετά την επέτειο από τη δολοφονία του μικρού Αλέξη και ενώ πιθανότατα θα βράζει η Αθήνα από εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις. (10/11/2009)

Με γερή δόση αυτοκριτικής ο Κώστας Καραμανλής, με συναισθηματική προσέγγιση των συνέδρων η Ντόρα Μπακογιάννη και με αιχμές για όσους «θεοποιούν» την προσέγγιση του κεντρώου χώρου ο Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκαν οι πρωταγωνιστές του Συνεδρίου. (11/11/2009)

Ο Καραμανλής θα έπρεπε να κάνει πολύ γενναιότερη αυτοκριτική και να μην εξέρχεται με χαμόγελα από την Ρηγίλης πηγαίνωντας στο Ζάπειο. (12/11/2009)

«Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών της ΝΔ, λείπει η αυτογνωσία και η αυτοκριτική, ως προς τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών τους» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. (12/11/2009)

Εξίσου ισχυρή είναι και η προδιάθεση αυτοκριτικής, εντοπισμού των λαθών, επισήμανση των πολιτικών μέτρων που δεν αρέσουν στον κόσμο, καθώς και εξεύρεσης στοιχείων διαφοροποίησης από τη ΝΔ. Όλα αυτά βέβαια θα επιλυθούν με τον ήδη γνωστό τρόπο. (12/11/2009)

Πάνω απ' όλα το Κούρεμα αποτελεί μια ουσιαστική και τολμηρότατη αυτοκριτική κι ένα προσωπικό «ξεγύμνωμα» του ίδιου και της γενιάς του. (12/11/2009)

Kατά τα λοιπά, ο πρώην διοικητικός ηγέτης της Ένωσης παρουσιάστηκε ενωτικός, με διάθεση αυτοκριτικής, στήριξε τον Mπάγεβιτς ( Ο Μπάγεβιτς πρέπει να βρίσκεται στην ΑΕΚ. (12/11/2009)

Για την Mrg η αυτοκριτική έρχεται σαν φυσικό φαινόμενο του καλοκαιριού, καθώς η δουλειά λιγοστεύει και οι ελεύθερες ώρες για περισυλλογή αυξάνονται. (12/11/2009)

Παρακαλώ το κείμενο να μην εκληφθεί ως απάντηση στα γραφόμενα της κυρίας , ούτε ως η (πόθεν;) επιβαλλόμενη αυτοκριτική πάνω από διαδικτυακά κεράκια. (12/11/2009)

Αλλά η αυτοκριτική είναι ελάχιστη, Ο Κύριος Σημίτης ελάχιστα ασχολείται με το να αναφέρει την αντιπολίτευση που δέχθηκε απο το ίδιο του το κόμμα αλλά και τα δικά του πισωγυρίσματα. (12/11/2009)

Πως μπορείς όμως ως πολίτης ή ως γιατρός να μιλήσεις και να διεκδικήσεις για «κάτι παραπάνω» όταν όλοι ανέχονται το μέτριο; Με μια δόση αυτοκριτικής, θα ήθελα να πω ότι ακόμα και οι ενεργοί πολίτες αρκούμαστε συχνά στο να καταδικάζουμε δημόσια τις ακρότητες. (12/11/2009)

Όπως καταλαβαίνετε, καθότι στον Στρατό αν έχεις κάτι είναι χρόνος, μπορείς κάλλιστα να αφεθείς σε πελάγη αυτοκριτικής. (12/11/2009)