Η αυτογνωσία είναι ένα σύνθημά τους και δόγμα, όπως και των γνωστικών, οι οποίοι με την αυτογνωσία θεοποιούσανε τον άνθρωπο. (12/11/2009)

Η αυτογνωσία του εξασφαλίζει τη δύναμη να προσφέρει, γιατί με αυτή γνωρίζει τα όρια του. (2/11/2009)

Η αυτογνωσία αναφέρεται στη διαδικασία παρατήρησης, κατανόησης και μετασχηματισμού του εαυτού• άρα, για να λάβει χώρα, τίθενται σε λειτουργία εκ περιτροπής οι πέντε διεργασίες της σκέψης (κατανόηση, μνήμη, συγκλίνουσα σκέψη, αποκλίνουσα σκέψη και αξιολόγηση), και με αυτό τον τρόπο οι διεργασίες αυτές αναπτύσσονται. (12/11/2009)

Η αυτογνωσία και η αυτοπεποίθηση είναι επίσης έννοιες συμπληρωματικές της ευτυχίας,Η ευτυχία για να αποκτηθεί χρειάζεται πείσμα και αγώνα και για να διατηρηθεί χρειάζεται πίστη και προσπάθεια, διαφορετικά θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε ευτυχία το άγχος για πλουτισμό. (12/11/2009)

Η αυτογνωσία που μπορεί να λάβει ο αναγνώστης, περνά πέρα από τις γνωστές ψυχολογικές, φιλοσοφικές, μεταφυσικές, επιστημονικές και θρησκευτικές θεωρίες. (14/11/2009)

Η αυτογνωσία λοιπόν φαίνεται να είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην εξάλειψη ή τουλάχιστον ελαχιστοποίηση της πλήξης στην ζωή μας. (16/11/2009)

Ο πραγματικά έξυπνος: 1 Ασχολείται με το «ένδον σκάπτε» και αποφεύγει το >. Η αυτογνωσία είναι ευκολότερη για τον ευφυή, αλλά η έλλειψή της οδηγεί σε πιο επικίνδυνα ολισθήματα. (5/12/2009)

Σας λείπει είτε η αυτογνωσία είτε το θάρρος να αντιμετωπίσετε με αντικειμενικότητα τα γεγονότα και να σταθείτε μπρος στην αλήθεια. (1/11/2009)

Μετά το διάβασμα και των τριών αυτών βιβλίων, θα είστε σε θέση πια με το τέταρτο να μπείτε στα πιο βαθιά νερά όπως η φιλοσοφία και η αυτογνωσία, σε νέα και καλύτερη -ευκολότερη επεξήγηση. (1/11/2009)

Άτομα με ανεπτυγμένη αυτογνωσία, αξιοποιούν αυτή την ενέργεια για να λειτουργούν ως ειρηνοποιοί. (2/11/2009)

Ωστόσο, η αυτογνωσία, οι δυσκολίες στα οικονομικά, ίσως τον αναγκάσουν να φύγει από την Ελλάδα σε πέντε χρόνια, αν δεν τα καταφέρει. (3/11/2009)

Γιατί, η αυτογνωσία δυστυχώς δεν είναι μια αρετή που την διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι. (6/11/2009)

Γίνονται πιο επιεικείς, αποκτούν μεγαλύτερη αυτογνωσία, άρα και επίγνωση των αδυναμιών τους και ως εκ τούτου έχουν και μεγαλύτερη κατανόηση για τις αδυναμίες των μαθητών τους. (6/11/2009)

Να αποκτήσουμε την πολυπόθητη αυτογνωσία, βγάζοντας από μέσα μας τον Φαρισαίο, χαμηλώνοντας το ανάστημα μας, σκύβοντας το κεφάλι μας. (6/11/2009)

Δηλαδή σκέφτομαι πόσο ταμπού είναι ακόμα και στις μέρες μας η αυτογνωσία, η ψυχοθεραπεία ή το να διδαχθείς, να μάθεις από κάποιον άλλον κάτι. (10/11/2009)

Σε σφυροκοπεί με έναν ανεπανάληπτο σκηνοθετικό ρεαλισμό, που θα ζήλευε ακόμη και ο , μέχρι να σε αποτελειώσει με τη δύναμη αυτογνωσίας και ισχυρής θέλησης του φινάλε, που εμπεριέχει και μονολόγους αλλά και σεναριακά κλισέ. (11/11/2009)

Πόσος κάπος πόσος αγώνας πόση μοναξιά πόσες παγίδες πόσες μάχες αλλά και πόση Δόξα! Η Δόξα του ΑΝΘΡΩΠΟΥ! Το “γνώθι σαυτό” Είναι η τρίτη κόρη της Θέμιδος και η πιο σημαντική Η πιο ανήθικη πράξη του ανθρώπου είναι η έλλειψη αυτογνωσίας. (11/11/2009)

3. ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟ η κορυφαία Πράξη του Ανθρώπου! Γιατί η πιο ανήθικη πράξη του ανθρώπου είναι η έλλειψη αυτογνωσίας; Γιατί τοποθετείται στο κέντρο των Δελφών; Στο κέντρο του ομφαλού τη Γης; Στο κέντρο της Ελληνικής κοσμοθεώρησης; Γιατί καμιά ανθρώπινη ζωή δεν έχει νόημα δεν έχει σκοπό δεν έχει περιεχόμενο χωρίς αυτή την πράξη. (11/11/2009)

Και όπως λέει και ένα γνωστό τραγούδι, τι νόημα έχει το όνειρο χωρίς ‘μικρές νοθείες’ ? elzin λέει: | “Ο ολοκληρωμένος πολεμιστής κατά τη γνώμη μου έχει πλήρη αυτογνωσία.” !!! Ακριβολογείς φίλε μας Βασίλη και βασιλικώς ομιλείς! Ναι! Είναι σημαντική η προτίμηση του πολεμιστή παρ΄όλο που η διαδρομή είναι σχεδόν παρόμοια. (11/11/2009)

Διακρίνεται για την ειλικρίνεια, την ευθύτητα και την αξιοπιστία του σε σύγκριση με άλλους πολιτικούς και ηγέτες παρατάξεων.- Έχει μια αυξημένη αυτογνωσία, δεν είναι υπερόπτης, ακούει με προσοχή το συνομιλητή του και συζητά επί ίσοις όροις. (11/11/2009)

«Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών της ΝΔ, λείπει η αυτογνωσία και η αυτοκριτική, ως προς τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών τους» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. (12/11/2009)

"Χρόνους πολλούς πριν την Αμαρτία" ( =είσοδός μου στο Νετ) είχα πλήρη αυτογνωσία & αρκετά καλή αυτοαντίληψη. (12/11/2009)

Πότε το κομμάτι είναι tech house, minimal house, electro house, deep, downtempo, acid και λοιπά... Όχι, δεν περνάω κρίση αυτογνωσίας. (12/11/2009)

Το φτυσιμο του φιλελευθερισμου, εχει κι εδώ τις αντιφατικες κι αποχωρητικες πλευρες του, την ιδια του τη λειψη αυτογνωσια· αλλά και τα ουσιαστικα του βηματα, μεσα απ' αυτες του τις πλευρες. (12/11/2009)

Πολύ αργότερα και αναζητώντας βιβλία μαγειρικής η αυτογνωσίας ή παιδικά τα έβρισκα πάντα στο υπόγειο (τμήμα μελετης) του ίδιου βιβλιοπωλείου. (12/11/2009)

Οι υποψήφιοι δικαιοπάροχοι μπορεί να αποτελούν σοβαρές μικρές αλυσίδες που ξεκινούν έχοντας την απαραίτητη αυτογνωσία και αντίληψη της αγοράς ή και κάποιοι καταστηματάρχες που αναζητούν στο franchise την απάντηση στο ερώτημα του πως θα αυξήσουν τα έσοδά τους εύκολα και γρήγορα. (12/11/2009)

Το αθωνικό μεγαλοβδόμαδο είναι ήσύχιο, νηφάλιο, ατάραχο, μυστικό, σε οδηγεί σε χρήσιμη ένδοσκαφή, σε απαραίτητη αυτογνωσία, σε αυτοπαρατήρηση κι όχι συνεχή έτεροπαρατήρηση καί κατάκριση. (12/11/2009)

Από την άλλη, το ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει σε μία ατέρμονα εσωκομματική κατάσταση αυτογνωσίας, η οποία ψαλιδίζει την εκλογική προοπτική του σε ένα μελλοντικό εξωκοινοβουλευτικό περιβάλλον, ενώ οι Οικολόγοι – Πράσινοι χαρακτηρίζονται ως τώρα από μία παθητική στάση στα πράγματα μετριάζοντας δραματικά τις αρχικές προσδοκίες του εκλογικού σώματος. (12/11/2009)

At , said... lol At , Ηλίας Γδούπος said... Η αυτογνωσία ενός κρατικού μηχαλισμού. (12/11/2009)

Και βέβαια, αμέσως μετά ο ερωτών ερωτά «Και πόση αυτογνωσία έχεις?». Και εσύ δόλιε που θα απαντήσεις τι να πεις? Είναι προφανές ότι την αυτογνωσία σου δεν θα τη μετρήσεις σε κιλά ούτε σε λίτρα. (12/11/2009)